Google+ Followers

Tuesday, August 11, 2009

Susahnye bila kepala tak sama..haih.....

Aduhai..aduhai..

Mengantuk lemah lemau tahap gaban kesatria ke sepuluh dah ni. Eh jap, jap..bukan mengantuk, bukan apa pun, bosan agaknya di tempat baru ni ha..keseorangan sebab maybe im not yet fit in this situation.

Semalam, propossal kali kedua saya ditolak..bos yang tolak. and this mean proposal first pon kena tolak la kan? kan? kan??? at first, i was accepting it totally, yeah maybe i am new in here. so, kena pandai-pandai la bawa diri kan?

My boss kata, the proposal i mean the second proposal tu macam terlalu simple, iaitu micropropagation je, not much la, he said. Well, i was referring to the other boss that said that one could be done. FYI, my oriiiiiiiiiiiiginal idea was to do something molecular and RAPD la,,....

Applied science la whatever. ambil masa jugak la nak absorb apa tu applied science kinda stuff?
memang la aku budak bio, tapi pure biotech maaa...mana reti nak breeding apa bagai?

so, bagaikan budak yang tak reti apa-apa, i reverse the question back to him. So prof ada idea tak?

HE said" you kena refer journal la..ada journal pasal nanas tak?"

Ada. i showed him all the journal, ada la dalam 12 journal yang dah di printkan sesuka hati sebab printer ni personal use, heh.

As he flip around the pages, i waited.

"Ha, you can do like this!" he showed me a journal. Guess what. It was RAPD (my original idea.)

Now you know how my face would look like kan?

Sabar je la.

6 comments:

AyinEmran said...

mana-mana tempat keje akan jumpa boss begitu. hehe. all the best ok min.

ambik la gamba bilik baru. woo.

bestnya bestnya keje baru.

ika_nadira said...

min,
ko keje sebagai aper nih? kat ner?

aeryn said...

ayin: bilik yang best ni bukan nye min punye, temporary je ni, ala, yang macam kita tumpang bilik Dr. Ruslan dulu2 tu je..cume dia agak cozy, meja mahogany (ceh bukan aku nye pun kan)

nanti kena pindah lab gak kat mtdc upm. huhuhu..

nanti ayin pon insyaAllah dapat la keja nanti tu... (Doa seorang ibu mengandung yang baru nak ganti puasa)

ika: aku dapat keje r.o kat upm je..baru start..tu yang blur je lagi tu...

ko amacam?

crack cracker said...

hahahah..nasib baik la..si prof boss ko..kalau tak mmg dah kena dgn ko..

aeryn said...

s.alam: hahaha ko bila ak update ha? aku ngantokkkkk

ika_nadira said...

hehe.. aku keje ngan dumex la.. nutrition exec. Tapi rase macam nak cari keje lain gak.. penat outstation tak tentu mase.. tu yg anak tak jadi2.. hehehe.. nati ko nka beli susu boleh la beli ngn aku.. Mamex gold tau.. selagi aku masih keje ni bleh la tolong kengkawan...