Google+ Followers

Wednesday, January 30, 2013

Aiyris and Our own kebun

Aiyris minggu pertama-kedua sejak pergi sekolah..

Dad: Aiyris..bangun..wake up...Daddy wants to work, mommy work..aiyris school eh?

Aiyris: (Menangis taknak bangun...) Taknak School..Taknak School..NAK WORK.

Nak work kau..Ha hambek..

Tapi Alhamdulillah now dah ok. Pergi school pun dah ok balik siap flying kiss lagi. Haha..Semua janji-janji pelesu semuanya..





haish..

So we have embarked (cewah embark konon) to establish our own little barn in our backyard..So enjoy the piccas!

Ni budak sibuk namanya..

Peace yo!

Nak tolong jugak2..alat penyiram tu cinonet je.

Hong Kong Kailan. Masak malam tu dengan ikan masin. Organik bebehh

Ulam raja dah besar
Alhamdulillah, tanah kat belakang ni lembut dan subur. Cangkul-cangkul sikit kuar cacing. huhu. so projek akan datang adalah long beans dan okra. ;) Harap harap menjadi. So takyah beli sayur dah. jimat duit boleh gi melancong round europe. hihihihi (angan-angan je.nak gi bandung pun bercinta nak kumpul duit. puiii).

Tapi sayur kailan tu memang sedap. krap krup krap je rangup!nyums!





Friday, January 18, 2013

I dont know how she does it

Semalam tengok cerita ni.







Alahai. Bestnye la tetiba ada cerita ni masa nak lipat kain berlonggok depan tv kan?  Sambil doing laundry juga. Awesome.

I mean how she does it i an awesome movie for a working moms. How we have to juggle EVERYTHING here and there and everywhere.

The best part bila dia terlepas untuk gunting rambut anak dia yang pertama kali sebab nanny tu dah gunting rambut anak dia kat kedai gunting. Lepas tu pergi kerja menangis-nangis. HAHA.

But that is reality. That happens to almost every working mom. Regardless what your job are. Dahla Pierce Brosnan ada!

But that making list before sleeps part is very much similar to me. I do the same. I worry every thing and everytime. Like, Aiyris's baju need to be iron, sampah dah buang ke belum, and oh-so heaps-of-laundry, esok meeting apa, bill dah bayar ke belum and etc2.. List goes on and next thing i know i woke up running to take care everything. Thank you Allah, that YOU gave me a husband that really helps me juggling! hahaha





My Girl-Crush. **Shy away.....**

Maafkan saya. Saya terlalu obses dengan Taylor Swift. Maaf maaf maaf.

Saya rasa dia adalah girl-crush saya. Cantik, kurus dan putih yang cantik. Cantik suara pun sedap. Oh kenapakah.

Dan lagu ini dimainkan berulang kali di pejabat. hah!

Isn't she adorable?

WALAUPUN ramai yang tak suka sebab dia kapel sana sini dan everytime she broke up and a song will be written for the ex-es. But who cares right? Damn good those songs are!  And every song comes from her heart. Awww...

Macam dalam video klip ni. How her skin tone matches very very well with her lipstick color! and her dress?? OMG get out!

Dahlah kurus. Stress tengok dia ni lah!   WALAUPUN dia bongkok sikit. Hey orang bongkok sikt (ehem macam saya) memanglah cantik. Wakakakakakaka . wuek!

Lepas ni nak cari cd dia lah. Pasang dalam kereta wakakkkaa.

Thinking all love ever does 
Is break and burn and end-------->>>>>>> waaaa part yang paling saya suka!

Good Job Taylor. or Swiftie. May you continue write songs. neverending songs please. I tak kisah la you broke up to John Mayer ke, Kennedy offsprings ke. Janji you rock Girl!

Omg.

Ok dah kbye.



Thursday, January 3, 2013

Aiyris's Day ONE in School-Brainy Bunch Islamic Montessori

Today is Aiyris Zarra's Frist day at school. Since last night i went crazy but somehow rather i kept my self calm under my husband's radar because i do not want him to know that i am last-minute-nervous-kinda person this is because he already went crazy two weeks before and yeah, why i am typing like im out of breath, maybe because of the coffee i drank this morning and that im energized. fuh penat.

So, I woke up as early as 5 a.m. and i cuddled aiyris and brought her to my bed. again i slept until my second alarm went berserk trying to wake me up at 6. Gah, i have to wake up i said to myself. Anak nak sekolah kau. 

So many ways i tried to wake aiyris up. I have come to a conclusion or rather a tricks to wake her up. Pujuk punya pujuk, make some jokes and wallaahhh.. she was up. Senang je rupanya hahaha.

After a hot bath, she was ready with her school uniforms. Frankly speaking, from my nonjudgmental mind, the uniform is one of the reasons why i choose Brainy bunch Islamic Montessori. Sebab kaler dia macam best. Ok otak sounds so bimbo now get yourself a scientific paper. ok kidding. Now where are we?

Ok no she was ready, tadaaaa...

Peace at almost 7 a.m. Amazing nak, amazing that u didnt throw tantrum mommy got so worried.
Now that she was ready, while waiting for me, she ate a slice of bread. Nasib beli semalam kalau tak what kind of mother did not prepare breakfast for her child at the very first day at school? Maka rasa selamat.

Happy kan dia? lega Alhamdulillah. Mommy can now breathe.


Siap silang kaki. Now she was like, "mommy come la..jom la school" Mommy kau tak siap lagi nak.. tunggu.

Main lap-lap kereta pulak dah. Tak ke risau hati mommy ni kalau terkena baju. Maka bergemalah suara mommy di lorong TTS 7/6 itu..
Daddy dan aiyris pakai baju baru. ok ini cubaan suami nak nampak kurus. Tak berjaya bang, sorry cuba lagi.


Kau tengoklah tu mata aiyris kemain nakal.haish anak..anakk..

Ni baru sorang.. kalau ramai? lagi riuh dan best rasanya kan?

All geared up for school!


Kenapa la aiyris mcm tu? mak dia tudung senget pon boleyyyyy!!
Masa ni mommy dah nervous like crazy. Eh wait, why must u that get nervous?
Sampai-sampai je ni yang dikejarnya dulu. Slides. See the jagged picture? it is because she could not stay still. yeap.
Hey you. YEs you.
Ya! masih tak ada tanda-tanda kesedihan. Malah gembira!

Ok dah nak masuk dah..Aiyris wondered like, why what is ALL of THESE. 


Ok in the class already. Sits in the circle of new students. Oh Aiyris..Mommy held my tears so strongly! 

Still deciding i think. WHAT to do next? The same question in my mind dear..

Ok dah start nak bangun..

Bangun dah. Haish..

Keluar balik dan main. Oh budak ni nak mengorat Aiyris sebab dari tadi mengendeng-ngendeng. Bukan, dia nak berkawan je.
Ok mommy and daddy, bye. you two can now go to work and i can play all day long here. Awwwwww...mommy dah sikit lagi nak nanges.
Last Picture mommy snap. Aiyris tengah tengok longkang.. HAishh wondergurl sangat ni..

Kesimpulannya: Aiyris memang Mommy boleh bagi A++ bila nak pergi school. Hope that she can cope well and make new friends. Langsung tak nanges pun. Petang ni tak tahula macam mana nak ambil balik..Harap ok la kot.

Eh?

Ok insyaAllah..