Google+ Followers

Wednesday, March 23, 2011

shoohh!!

tajuk fb aku jap tadi :
wey. boringla.nape boring ni datang ha. g men jejauh. shoohh!!
so, tengok perkataan shoohh tu membuatkan aku terpikir satu kisah dulu.

Dulu masa awal master aku dok umah sewa kat bangi. rumah kampung la. depan umah lak port orang buang sampah, boleh?hangen je masa dok situ dulu. so dok dengan kakak-kakak ni. semua tak suka kucing kecuali aku.

Nak dijadikan cerita, ada sekor kucing ni. comel giler. bulu panjang kelabu mata warna biru. tapi comot la. sebab depan umah kan port sampah.

Bila depan kakak-kakak ni, aku akan cakap kat kucing tu shoohh!! shoohh!! . kakak-kakak tu tak suka kucing terbiar. tah kenapa aku pon tak tau. comel apa kucing?kan?

Lagi pulak kucing kan binatang kesayangan nabi?

tapi bila kakak-kakak tu takde, aku amek kucing tu bawak masuk umah, mandikan, keringkan dia then bagi makan.

lat-lat dua tiga hari nanti datang balik , comot aku shooh la. pastu kakak tu takde aku ameeeek balik..

sampaila kucing tu dah tak datang-datang lagi rumah.

ada orang amek la tu..

shooh!!

Wednesday, March 9, 2011

Kekelakaran suami aku

Suami aku memang seorang yang suka isi borang. apa-apa borang la. dia memang suka. Sume borang takde masalah bagi dia, celah gigi je katanye, except when the form is in english. haha.

Kejadian ni berlaku semalam,

Pali: Rin, kalau isteri dalam bahasa inggeris apa?
Aku: Wife la. takpun spouse.

PAstu aku tengok dia leka menaip (isi borang la)
Tetiba dia tergelak.

Aku: nape?
Pali: Abg tertulis WYRE (instead of Wife)

Gelak guling2 la dia. Ekenet, tau la engineer electric. Takkan Wife ni nak ditukarkan jadi WYRE?

CIS!

Sunday, March 6, 2011

eshole

what do you do when you meet an asshole in your life?