Google+ Followers

Tuesday, May 31, 2011

Jom solat !!

Google is my bestest friend in terms of seeking information, entertainment and knowledge.
So, when playing arounfd with mr Google, i found this.

Tadaaa!!


http://www.scribd.com/doc/2964305/Maksud-Bacaan-Di-dalam-Solat

rupa-rupanya, it turns out that bacaan dalam solat and the surah is so beautiful to be in mind. Patutla ulama kata, solat itu akan menjauhi kemungkaran.

Sebelum ni aku ada paham sikit-sikit je bacaan dalam solat, rukuk,sujud ..

Yang paling best aku rasa doa Qunut. Subhanallah..

Iman itu indah. solat pun nikmat. Tapi aku dapat kekadang je. bila dapat sekali tu, masayaAllah, solat 30 rakaat pon aku sanggup..

Ya Allah, jangan lah kau bolak balikkan hatiku ini setelah hidayah telah kau berikan Ya Allah..

Aminn..

P.S: cita-cita nak solat di awal waktu. try buat . pelan2 kayuh hehe. jom solat!

Thursday, May 12, 2011

Alahai..

Dah agak dah, blog template ni mesti huduh. And aku takde masa nak touch up-just nak tulis je boleh?

Aku belikan adik aku motor LC. Dah dia nak sangat, tapi dengan syarat, dia kena disiplin bayar tetiap bulan.

Korang tau kan adik aku OKU cacat pendengaran, tapi dia mcm orang normal jugak.
Aku bukan nak sangat duit dia, tapi tetiap bulan aku kena gak disiplinkan dia bayar balik duit motor tu kat aku. Aku pikir2, nanti dia nak kawen, nak beli umah keta sendiri kan, dia kena tahu la nak handle payment macam mana.

Tapi aku sedih dowwhh semalam.

Sebenarnya dah dekat seminggu dia dapat gaji tapi dia tak bank in kan duit motor tu. Aku pon semalam bulatkan hati (nak disiplin nya pasal, bukan aku nak duit tu, apa ke heynye yob) minta dia bayar..

dia reply "ok, esok saya bank in kan pada awak ok?"

Tup-tup pagi ni dah masuk dah duit tu..

Aku macam ..alahai, dahla gaji dia ciput, kena lak bayar motor ni dah dekat 50% gaji dia..

Tapi kan, kalau aku tak wat mcm tu, nanti dia tak tahu erti tanggungjawab bayar hutang kan.?



Betul tak?