Google+ Followers

Monday, December 27, 2010

Aiyris go GREEN!!


Ini kebun daddy saye..
Ada daun kari, daun kunyit, pokok cili, daun limau purut dan pokok rambutan gading. Or in english yellow rambutaeennss.(Slang english agegegegege)



Ini saye, tengah tengok-tengok, ada apa yang saye boleh bantu daddy?



Eh..eh..sempat lagi rupanya saye bergambar ye? hehehe. It runs in the genes i guess.
(sambil jeling2 mummy)


Apa? kena mencangkul? Bring it on!



Ala..takyah cangkul la..godek2 je..



Ha..ni ada rumput rumpai. Cuba korang teka, apa yang dia buat sebenarnya selepas ni?
Kalau berani teka la.

Sapa betul dapat hadiah kasut crocs (tiru ben10)

Takpayah nak berlagak, boleh?

Allah tu Maha Adil.


Ko tak dapat tu, ko dapat yang ni.
Ko nak yang tu tak dapat, tapi ko tak sedar apa yang ko ada buat orang lain cemburu nak jugak benda tu.

Ko tak sedar yang ko ni tak bersyukur.

Kita semua ni sama je.
Takyahla nak berlagak setiap hari dengan apa yang ko ada kat FB or internet.
Sebab semua kelebihan ni milik Allah.

Bila-bila masa dia boleh amek balik.

Ko tak sedar ke ha?


Budak-budak comels bermandi manda


Korang tengok la gambar ni...geram tak geram weyy..



Aiyris merenung masa depan


"eh eh..what is it in the waterrr..? Alia said


"Ohh..nothing..really..it just water..this deep..see?" Aiyris said. Tangan kocak2 air


"Ha ha! seronok betul dapat bermaharajalela macam ni!! Alia, lets the fun begin!!"

Pastu dua-dua pun taknak keluar air. Kalau mummy dulu mandi sungai kat kampung, taknak balik, arwah atuk dah turun siap patah-patahkan dahan (apelagi, nak hambatla..haa berterabur lari naik ke rumah)

Thursday, December 23, 2010

rising temperature

Susah betul bila berhadapan dengan orang yang berlagak pandai tapi sebenarnya bodoh.

kiranya semuaaaaaaaa benda dalam dunia ni dia je yang tahu, orang lain tak.

And ko boleh repeat balik semua perkataan yang keluar dari mulut aku. Semua ilmu and info dari otak aku. Ko tibai.

Cibai betul la.

PAstu arahan aku ko taknak dengar.

LAst-last aku gak yang betul. Aku gak yang buat. Tapi aku tak and malas nak bising.

"YEAY AKU BETUL, KO SALAH....SEMUA AKU YANG BUAT!!!" ADA AKU CAKAP MACAM NI?

Takde kan?

Aku bukan macam kau. BODOH.

Wednesday, December 22, 2010

JANGAN PANDANG BELAKANG

Semalam aku pergi billion kat bangi, nak beli barang makanan sket, including some frozen foods.

So, disebabkan nak cepat,aku just grab je apa yang ada sejuk beku dah tangan ni. kemain sombong lagi taknak amek bakul or troli kat. Amek punye amek, dah kejung tangan. So cepat-cepat ke kaunter nak amek bakul, tetiba ada sorang lelaki (nampak macam pekerja DARIPADA GAYA PEMAKAIAN).

So aku cakap,

"boleh tolong ambilkan bakul tak?" tangan aku penuh ni.

Lelaki tu jenguk ke hujung kaunter kiri pastu geleng "takde"

Aku tak puas ati, suruh dia tengok ke kanan sambil ada gesture suruh tengok arah kanan dia.

"haa ada...nah" dia hulur kat aku.

"terima kasih" aku amek. Laki aku ada kat belakang dukung aiyris.

"Rin, yang tu bukan pekerja la, dia customer"

MAAAALUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Aku terus lari dah tak toleh belakang dah.

Thursday, December 9, 2010

Kebanyakan lelaki Malaysia ni kurang "gentleman" (except laki aku hahaha)

Bila aku cakap lelaki Malaysia especially melayu kurang gentleman , mesti dorang taknak mengaku, malah ada yang marah kot.

Tapi bila dah beberapa kali insiden seperti mencerminkan sikap dorang, aku yakin aku tak salah. Contohnya, kejadian petang tadi yang berlaku di Uniten. Kat tempat jual cendol sedap. Aku dan sorang kawan pergila makan tengahari kat sana. Meja berdua je dan sebelah kami tu ada dua lelaki juga, memakai uniform TNB.Ha amek ko aku mention nama company lagi.

So, kami pesan la rojak and cendol. Rojak dan cendol kombinasi yang best ye saya tahu tapi juga kombnasi yang boleh membuatkan muka korang jadi comot kan? Dan bila comot mestila nak pakai tisu kan?

So atas meja kami tu adala tisu. tapi tinggal dua tiga keping je.

Tiba-tiba. Zasssssss

Sepantas kilat lelaki sebelah kami tu rampas tisu tu dari kami. aku dah sorang lagi kawan macam tersentak sekejap sebab yela, korang bayangkanla lelaki kalau rentap plastik kan macam ganas je?

Terus aku macam nak marah sambil pandang dorang lama-lama. Tetiba aku terfikir. Adakah mereka ni GAY?!

hahaha.

ye kot eh?

Tu baru satu. Kejadian kedua korang boleh refer di sini. Tu jangan cakapla masa aku memboyot pregnant si Aiyris aku kena beratur panjang takde pon mana-mana lelaki nak bagi priority pada ibu mengandung.

Hampeh tak hampeh.

Aku harap lelaki Melayu lebih bersikap gentleman pada masa akan datang. Aala, tak rugi pun korang gentleman kat kami. Takdenyeee kami nak ingat kamu nak ngorat kami ni. Ate, laki kami di ghumoh lagi hensem dari kome. Sekian terima kasih.(nape ending macam surat rasmi?)

Monday, December 6, 2010

Kes yang mendatangkan kemarahan

Darah aku macam dah nak menyirap dah ni.

Bodoh ke apa aku tak tahu la. Aku minta penyelarasan gaji dari pejabat pendaftar UPM ni. Gaji aku rate gaji taraf degree ok padahal aku dah grad master. Pada pengalaman aku la kan, bila deal dengan orang bos-bos dalam bidang management ni, dorang akan ada la rasa respect sikit pada officer macam aku niha, tak banyak la, sikit pun kira ok kan.

TAPI bila deal dengan kerani atau pembantu-pembantu dorang ni, makk aii...ego macam melangit siott..Macam cipan haram je aku dengar. Padahal aku rasa aku punya tone suara dan macam orang mintak sedekah dah bunyiknya.

Macam nak tak nak je layan kan. Haram betullah.

Eiiii..

Cuba kalau gaji kau yang kena potong dekat separuh. dan tetiap bulan kau dapat amaun tu, ko nak?

cipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnn lauttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!

I deserve it ok?

Ok, korang taknak bayar gaji aku setimpanya kan?

OK fine! jangan marah kalau pasni aku kerap mengulau ok?

Babun.


Friday, December 3, 2010

I cant wait, I cant wait, I cant wait, I cant wait, I cant wait, I cant wait, I cant wait,

I cant wait for this sunday.

Seronoknya nak potluck bersama gfbff hehehe 17 years of friendship baby! Hahaha, and the second generation of this click is Aiyriszarra, but still she has no other member so she has to wait maybe lin's daughter?I hope so .

So this eagerness will bring me to the bakery shop this afternoon to get some flour and other stuff for my cupcake. Yes, im planning to bake some cuppacake and lets see the results once it is done ya? hahaha hopefull it will turn out to be ok.

I cant wait!!