Google+ Followers

Thursday, July 29, 2010

My Blog!

This is my post. My Blog. My territory.
I have the power over it.
I can write anything that i want.

And if you can not accept wtf in it,please bear in mind that i do not f-word care.
GTH.

Thanks. Now get out!

Tuesday, July 27, 2010

Secrets...

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kinda boring
Need something that I can confess
Til' all my sleeves are stained red
From all the truth that I've said
Come by it honestly I swear
Thought you saw wink, no
I've been on the brink, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

My god, amazing how we got this far
It's like we're chasing all those stars
Who's driving shiny big black cars
And everyday I see the news
All the problems that we could solve
And when a situation rises
Just write it into an album
Singing straight, too cold
I don't really like my flow, no, so

Tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

Oh, got no reason, got not shame
Got no family I can blame
Just don't let me disappear
I'mma tell you everything

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away

So tell me what you want to hear
Something that were like those years
Sick of all the insincere
So I'm gonna give all my secrets away
This time, don't need another perfect line
Don't care if critics never jump in line
I'm gonna give all my secrets away
All my secrets away, All my secrets away


OOhh..i have a lot of these.secrets to give away..

Thursday, July 8, 2010

Warning. Jangan baca kalau tak berani.

Scary betul anak sedara aku yang sorang ni.

Memang. Scary bukan sebab dia hantu ke apa, tapi she can see "things". I mean, supernatural things.

Dari dulu dia ni memang gifted. With the six sensela. Sejak umur dia setahun lebih hingga sekarangla. Baru-baru ni dia dapat tempat pertama dalam darjah satu tu, terbaik dalam lima mata pelajaran. Tak sangka gak sebab dia ni selenga boleh tahan jugak.

Ok, kembali kepada perkara seram itu. Dari kecik si Atirah ni dia leh nampak benda2 halus ni la. Masa dulu aku tak kerja aku jaga dia. Masa tu belum kawen bujang trangg tangg tangg. ehehehe. Peel si atirah ni, masa kecik, dia suka nak ikut mak dia pergi kerja pagi2. So, bila tak dapat ikut dia melalak. Beb, bukan melalak biasa, ni melalak yang keluar suara linkin park and mata sure buntang2 punya masa tu. Kalau masa tu dia melalak, aku tangkap dia, peluk then azan kat telinga dia. haa amek ko senyap terus la pastu.

Pernah satu hari. mak dia baru amek dia dari umah pengasuh yang tak jauh la dari umah aku, tapi kana lalu lorong kecik antara umah. Masa tu dah dekat waktu magrib.Tetiba atirah ni cakap:

"Ma, napa ada antu kat atas bumbung umah orang tu? dia pandang kakak" Dia kata sambil tunjuk ke arah bumbung rumah jiran aku.

Mencicit mak dia jalan.

Semalam, si atirah ni tetiba cerita,

"haritu kakak ada nampak pocong, warna hijau. ikat tangan. kaki pun dia ikat"

Mak dia tak pernah describe rupa hantu tu okkk??Macam mana budak umur tujuh tahun yang tak pernah tengok cerita pocong whatsoever boleh describe tangan and kaki pocong diikat??

Cuba korang describe pulak perasaan kitorang masa tu. Cuba.

Thursday, July 1, 2010

Baru aku tahu..rupa-rupanya aku tak tahu, main bedal aje.!!

Baru-baru ni, dalam kereta. Aiyris nangis, biasa la dia kalau jam mesti dia macam tension.
So, aku, aku ye aku telah nyanyi dalam kereta. Pali drive masa tu.

"Pok amai-amai belalai kupu-kupu"~~~~~~Ok, aku dengan konfidennya nyanyi. It worked la that time, Aiyris stop crying.

Tetiba suami aku tergelak besar. Kahkahkahkah. Aku pandang dia. Kenapa lak la orang tua ni.

"Bukan belalaila, belalang!!" ZASSSSS aku di-smash oleh suami sendiri. OMG, selama 28 tahun aku hidup, menyanyi lagu ini dengan salah!

AKU MALUUUUU OKKKKK!!!!!!!

"haa, rin ada lagi salah nyanyi, lagu twinkle-twinkle little star tu, cuba nyanyi sket?" Pali berkata sambil nak mengenakan aku, isterinya.

Isterinya yang telah bertarung nyawa melahirkan anaknya, memasak asam pedas yang baru selam ni dia ingat tak sedap bila aku masak haaa ameekk ko, (sedapla weyy hahaha).

Aku terdiam, (dalam hati cuba menyanyi pelan2)

"Twinkle-twinkle little star,
How i wonder what you are
Up above the sky so far~~~~-->>> SLAH LAGIIIIIIIII!!!!! (HEMO2)

The right version:
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are.
Up above the world so high,
Like a diamond in the sky.
Twinkle, twinkle, little star,
How I wonder what you are

28 tahun beb, 28 tahun!!huhuhuhuhuwaaaaaaaaaaaa

Rupa-rupanya laki aku adalah seorang yang sangat observant ye puan2. Dan dia menunggu waktu yang pali sesuai untuk smash aku.

CIS!!! sejuta billion kali! I hate it when im wrong!