Google+ Followers

Friday, November 26, 2010

Sorryla ni entry aku mencarut.

Tadi aku tengok satu video klip kat FB. Video tu pasal sorang maid ni mandikan baby kecik dalam setahun lebih (baya aiyris) dengan kejam sekali. Dia basuh bontot budak tu dengan kaki dia, pastu jirus-jirus muka budak tu sampai aku rasa budak tu nak lemas. Dia tarik budak tu bila budak tu nak lari. Budak tu nangis tak henti.

Eii BABI betul la maid macam ni.

Sumpah aku taknak maid. Biarla rumah aku selerak macam kapal nak karam ke.

Betul aku cakap, kalau aku jumpa maid macam ni dalam hidup aku, aku BUNUH je.

Geram sebab aku kesian budak tu. dahla macam Aiyris.


AKU NAK BALIK AMEK AIYRISSSSSSS!!!!!!!!!CEPATLA PUKUL 5!

Thursday, November 25, 2010

H.U.J.A.N + L.A.P.A.R

Ok entry kedua dalam hari ni sebab. Aku nak blog pasal hujan.

Bila hujan, jadi sejuk, betul? bila sejuk, jadi lapar, betul? bila lapar mesti makan kan, betul? bila makan jadi gemuk, betul? bila gemuk jadi susah hati , betul?

Jadi. Betul tak hujan ni berkorelasi dengan kegemukan? Jangan ambil kira faktor tak bersenam tu la.

Apa la yang aku merepek ni. Aku lapar sebenarnye. Teringat pulak kat butter cake yang kat umah yang aku bakar semalam tu ha.emm..pastu teringat satay, mek di ke.

Oh ye, balik ni nak masak apa eh. Adakah masak sambal ikan tenggiri (bila ikan tenggiri teringat fazia, hahaha sebab ikan ni mahal, dulu dia selalu masak), atau ikan tu nak buat asam pedas je?tapi aku suka makan ikan goreng dengan kuah asam pedas.em sedapnye.

Aku lapar, tu je motif aku. Aku tinggal sorang pulak ni kat opis. Dua ekor lagi mengulau. kemain lagi depa, aku apa kurangnye? kan ke aku tengah lagha ni update blog waktu kerja? K.E.B.E.R.K.A.T.A.N.! MANA?

Wahai Norazrin Ariffin, sila sedar. ok. Balik kepada penulisan journal pulak.

alaaa...tapi nak membebel lagi.

Dah..Pergi buat kerja!

Ok..
-
-
-
-
-
-
-


Pompuan gila ni dah gila cakap sorang-sorang dalam blog.

Nama Aiyris Zarra bukan dipilih daripada novel yo!!

I came across one of this comment regarding my child's name. Ok, i was the one who picked this name and so i feel a bit annoyed by this comment:

"Wow, nama macam dalam novel?"

I mean WTF? i never a fan of malay novel except the good-one-worth-reading like Ramlee Awang Murshid's.

Do u really think i give a crap by reading aisya sofea, kirana kiranto, and others ?

Hell NO.

OK? Ko bagi la aku free pon aku taknak/takkan baca yang jiwang-jiwang meleleh ni. Yang so typically penceritaan mesti anak orang kaya, anak Dato' datuk wtf sume, yang handsome cantik macam bidadari la bagai, of which like really in wtf fantasy.

I hate it. Can u writters just write about true-reality kind of story? You have to be responsible for the brain damage of some teenager who really went down indulging into your full of crap.

So, moral of the story, i never picked my daughter's name outta crap of Malays -fantasy-novel.


Wednesday, November 24, 2010

Penangan Si HArry Potter

Haha. lawak betul la (gila ke hape pompuan ni tak pasal2 gelak dulu, dah la lama tak update blog ni, konon2 nak delete tapi continue gak, eh suka atila oi).

suami aku aka Pali, dia sekarang ni tengah baca HARRY Potter (kenapa tah bila sebut Harry aku terbayang Hairy= bulu2 eyek) tapi Harry Potter ni dalam bahasa Melayu.

Banyak woo siri dia dah baca. Ni kira yang last la ni.

Nak ikutkan hati, aku pon ulat buku gakla. Tapi ntah kenapa kepala hotak aku ni takleh nak terima/baca Harry Potter versi bahasa melayu ni. Haaa bukan macam kes Amani tu ehhh(i sound stupid when i speak Malay),apehal lak takleh nak terima bahasa melayu bagai, ko kan orang melayu cet.

Kepala hotak aku jadi pening bila jumpa ayat yang depa direct translate. Contoh eh :

"Burung hantu Hedwig itu melayah melintasi kepala Harry Potter"

Lagi

"Muka Harry Potter berubah menjadi kemasaman kerana tongkat saktinya ..."

Lagi

"Expecto Patronum!" tetibe dalam rumpunan bahasa melayu tu dia keluar.

Hangen ok hangen.

Bila si pemalas MALAS nak update blog.

Malasnye

tu je.

Monday, November 8, 2010

Al-fatihah

I dont know where to start.

We are still grieving for the recent loss. My FIL passed on on 26 October 2010 @ 3.23 p.m. From what i know, he is a very decent,well mannered and responsible father to his children. And i admired that.

May FIL rest in peace..Al-fatihah..