Google+ Followers

Tuesday, June 30, 2009

Hari ini dalam sejarah...

Hari ini dalam sejarah...

Setelah berhempas pulas tertonggeng terbalik dan menarik-narik rambut sebab ke-tension-nan, hari ini, tanggal 30 hb June 2009 (cet, apa daa mention tarikh terakhir ni bagai??) Saya akan menghantar tesis sarjana saya huhuhuhu...

Walaupun bermacam kesukaran di saat-saat akhir disebabkan ke-fussy an(ada ke perkataa ni? tak ada kan? ceh), pihak PPS mengenai format yang konon-konon kena tepat dan jitu itu, pada garisan akhir ni rasa macam seronok pulak buat tesis ni, (gila ke apa?)

Ok, saya nak pegi dulu, bye2 (ala2 sin chan)

Monday, June 29, 2009

Konflik Diri..

Baru-baru ni jiwa rasa berkecamuk. Dahla tu, the worse day was on my birthday on last 23 june, of which only 6 people had wished me on that day..Any way, im not that cheery perky person who celebrate the day everyyear..so, i dont really mind it..

So, on my birthday, went on an interview at the Ui#* for the post of lecturer. Been bombarded with unstandard questions and feel that i can handle it very well on every question given. One of the interviewer even argue with her collegues and all of a sudden i felt like im in American Idol show that kinda feeling you know?

How unprofessional indeed.

So, at the end, she just said, i dont see anything wrong with you, but i cant see your commitment on the willingness to be base at kuala pilah.

How bithcy she was.

Dahla, taknak cakap lagi dah. Wat sakit hati je..till the next post.

Friday, June 19, 2009

Kenapa Malaysia penuh dengan birokrasi yang renyah?

Wah, tajuk di atas mungkin macam kata-kata seorang politician (yelah, maybe not politician instead, a rebel, kan?)

But its true.

Takyah la nak gi jejauh sangat nak tengok kerenyahan birokrasi kat Malaysia ni.

Contoh depan mata saya, Penghantaran tesis.

Okay, Seperti sedia maklum, sebagai seorang master student yang dulu tak abes2 wat lab konon-konon kan, dan thesis writting that never ending story tu kan, so, i FINALLY end all of that misery (let alone the mistakes that have been done in printing which cost me almost hundreds, bukan nak berkira, but ye lah di saat-saat takde duit ni, ALL of that really Matters okay?)

So, I never knew that the submission of that thesis could be this *%&^%#%@%@%^ (mencarut tapi tak baik ikut). Okay ada 3 borang yang kena complete:

  1. Borang Warna pink (seriously it is in pink in color)= kena dapatkan tandatangan PEnyelia, pengerusi Pusat dan timbalan dekan, (Nak cari dorang ni punyelah payah, kesian ibu mengandung jalanpusing2 bangunan FST untuk cari dorang ni sampai kaki sakit-sakit macam kena toreh je rasa)= CHECKED.
  2. Borang warna Biru= need to sign by the Pusat Pengajian siswazah la pulak. This one memangla heart-wrenching punye keje sebab i have to book for an appoinment just to check the damn UKM Format yang mengada-ngada tu kan. Just to make it more worse, I heard the news that the hardcover thesis should have been sent before this 30th June to be able to grad this year!= NOT DONE. HUWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA (Menangis melalak la pastu hentak2 kaki )
Macam mana ni? Wah buntu betul la dengan birokrasi ni. Why on earth that we need 2 filtrations to just sent the damn thesis? Kenapa? Why oh Why?????

Hari MAri Menangis Bersama-sama SAYA.

Tensionlah, kan best kalau banyak duit then kalau tension-tension je leh gi retail teraphy?

Thursday, June 18, 2009

Etc, etc...

Fakta-fakta tak relevan semasa tension untuk ke kelas Biochemistry (Oh, kenapa saya tension? sebab student2 ni dah pandai komplen etc tentang saya and for the obvious reason of not getting paid la kan? but now since dorang dah backdated, im back on track, TAPI still macam tak paham meluat nyampah dengan student2 macam ni, boleh?):

1) Sape tengok Desperate Housewife selasa lepas? EDIE BRITT mati! wah, sungguh sedih ye kawan-kawan, saya ingat dia mampu hidup, tapi bila suara dia dah jadi narrator untuk episod tu, jadi macam, ooohh Edie dah mati. Saya sebenarnya suka lah pada watak Edie tu yang konon2 macam perempuan pelacur je kan, tapi sebenarnye dia just being herself, you know what i mean? tak macam sesetengah orang yang konon-konon berlakon baik lemah lembut tapi hati masya Allah, busuk! So, Edie Britt dah mati! Mode sedih..

2) Saya gembira sebab sempat beli t-shirt transformers @ petronas itu (Yong, sila jeles tapi takpe, nanti min carikan la kat mana-mana petronas eh?) Ohh, memang tak sabar nak tengok cerita itu di wayang ye kawan-kawan?

3) Memang tension dengan MRR2 road (Particularly @ flyover Taman Maluri/Pandan indah). Kenapa kat situ jem? sebab Engineer or whosever technically were involved are just plain stupid! Mode: tak suke wek!

4) Apa maksud Cis configuration in a molecule? huwaa aku tak ingat!

5) Bioinformatics, i know about 30% je sebab memang dah ketinggalan in technology betul2! Tahukah anda kalau kita ada sequences of DNA, kita leh tahu apa motif dia dengan gunakan software2 tertentu? protein apa yang terbentuk pon ita leh tahu. And one of the Malaysia company kan, dorang plan nak generate one database that consist DNA data of each of the Malaysian so that kala that person get sick and we can simply generate drugs or vaccines that is personal to the person. WOW kan??

6) Memang eicosapentaenoic acid adalah nama lain untuk omega 3. Ala, yang dalam telur tu?

okla, dah penat mengarut. huhu

Friday, June 12, 2009

Inside of me..NOW

People will never get enough of what they have, instead they will whine as they could and they stop and think and go on with their own life.

I am too, not being excluded.

I am really anticipating something. But seeing other got it and happy about it, i just could not hate myself more rather than muster that stupid fake smile on my face.

Why, ohhh Why,,,kenapa aku ni? (rasa nak sepak diri sendiri)

Could not i be patience a lil bit more? Why can not i wait a lil longer then?

And i really hate it when people come and say to my face, that i am a strong girl and that i can survive it no matter wtf and then they just leave me alone.

I just hate, dont you think? Like you could have care less la kan?

Stop this innerself bickering you old chap!

Monday, June 8, 2009

Tak pernah..

Inspired from my bestfriend's blog. so here it goes:

Aku tak pernah:
1) Naik kapal terbang.
2) Pergi kenduri kahwin satu family.
3) Do rebonding hair.
4) Ada beg LV. (CEH, ingat siti nurhaliza ke?)
5) Makan daging harimau, tho i wonder who would have guts to eat it anyway?
6) Kurus. Yes entire life=fat/chubby/comel je.
7) Masuk wad sebab sakit, alhamdulillah.
8) Ada Kaset siti nurhaliza
9) Main salji.
10) Bonceng motor dengan lelaki. (except dengan pak chu yang ajar aku naik motor)
11) Suka pada mak tiri aku.
12) Pergi clubbing.
13) Mandi sungai dengan boy friend, Alhamdulillah
14) Pergi solat jumaat.
15) Jalan kat sawah
16) Rasa cantik.
17) Kacau dodol
18) Jahit baju sendiri
19) Ada Make up MAC.
20) Do bungee jumping/naik roller coaster kat genting, huh, gi genting pon tak pernah..ceh.

Tuesday, June 2, 2009

Count your joy instead of your woes

Selalu saja saya terfikir akan seperti tajuk di atas. Dan kadang kala listnya akan terhenti pada nombor satu atau dua.

"Count your joy instead of your woes"

And yes, i can only manage to list down one or two number of them.

Arwah mak pernah berkata, dunia ni syurga buat mereka yang lupa akhiat. Saya setuju. tapi kebahagiaan yang tidak membuatkan orang lupa akhirat?

Saya tidak meminta untuk hidup mewah.Cukup kalau senang dan bebas hutang. sederhana.
Tapi sekarang, im really down.

Semalam ponteng kerja. Well, for the obvious reason, i was not being paid for what i have done for. Oi, ingat senang ke nak mengajar?Anak tekak pon leh kuar tau..

Still, ada muka-muka taik yang memang tak paham2.
Sorry for the t word.
But i am too damn tired of being pushed back and forth. WTF Whatever!