Google+ Followers

Tuesday, January 31, 2012

Marah!

Kisah kami dipaksa-rela beli jaket semahal RM 270 itu.

Watak: si Smurff pendek
R.O sebagai mangsa
Penolong pendaftar yang selalu ngulau.

Aku call office dahla lambat nak berjawab. "ok kak, rasanya si Smurff dan pemolong pendaftar yang selalu ngulau tu yang handle pasal pembayaran semua ni..akak tanya dorang eh?"

Talian disambungkan. det detdetddeeeettt...

"Helo" si smurff nak taknak jawab tepon

"helo, ni kak rin ni.. nak TANYA la, nanti masa ukur baju tu kena bayar deposit rm 100 ke?" ok, noted di situ bahawa aku nak berTANYA SAHAJA bongok.

"emm ha....ah kot (buat suara konon2 comel ke hak ptuihh)...cuba akak cakap dengan encik Penolong pendaftar yang selalu ngulau sebab dia yang handle benda ni. Saya hanya menyampaikan email sahaja.."eh..eh ..ewah..ewahhhhh si smurff ni...aku nampak kau kecik je skang tau? aku tampa kang berpusing sampai gerudi tanah kedalam kang.

"ok..thanks ye.." aku dah sedia nak letakk telefon bila....

"eh kak rin keja ke arini? eh..eh... " si Smurff pendek ni dah nak cari pasal dengan aku. Dasar pendek. Kau insecure ke sebab kau pendek dan aku tinggi? Perempuan lak tu kan?

"eh keja la..kenapa?" aku reply.

Aku marah ok? really pissed me off la this Smurff Pig. Kau sapa nak tanya aku keje ke tak?
Kalau aku ngulau pun takpe la sebab gaji aku tak cukup RM1500 setiap bulan. Kau yang dapat gaji penuh tu buat je keja kau dendiam. Apahal lak kau nak berhungga dengan aku ni plak?

Vavi pun tak vongok macam kau.

3 comments:

Benedict Bernard said...

ni mesti masa wat blog tengah sentap ni.. kan ..haha!

♥ p a a n i ♥ said...

hehe kak rin berjaye letak kartun! :D

err..kelakar okkkk nk tampar sampai gerudi masuk dalam tanah..hhaha! sabo ye kak rinn.

Aeryn mummy aiyris zarra said...

ben10:haruslah
poni: ye tgh bersabar la ni