Google+ Followers

Thursday, December 31, 2009

Like a lioness protecting her cubs, Happy new Year? Yea rite ;(

Dah nak masuk tahun baru. Saya perasan yang tahun 2009/2008 sangat banyak entry saya yang luka-lara-sedih-menanges sume. Tapi, yang melenyapkan semua itu adalah "The ultimate birth of my baby girl, Aiyris Zarra."
Seriously, when i look at her, all the dooms and looms are gone in the blink of an eye. Macam, bila balik kerja penat-tension dan busuk, bila pandang muka Aiyris Zarra, sejuk je hati. Tengok mata dia yang jernih tu, lega!
Tak percaya? Cuba korang try buat. Bila tension atau susah hati, cari la baby mana-mana and look in their eyes.
It sort of therapy you know?
Dulu before kawen pun, i was not really kid-kinda person. Pegang anak orang pun tak reti sangat dan bila tengok baby-baby lain tak lah teruja sampai menjerit comelnye bagai. Tapi bila tengok anak yang dilahirkan sendiri bertarung nyawa, sayang gila and rasanyalah, kalau nyamuk nak gigit dia pun aku boleh kejar sampai zoo negara kat ulu kelang (tetibe).
Seriously. Dulu, i never know/appreciate the feeling with kid or baby. bila dah jadi ibu ni, rasa macam nak give everything that the best for the child. Like, biarlah aku yang kena demam/sakit mata/cirit-birit daripada Aiyris Zarra yang kena. Biarlah aku yang panas berpeluh waktu malam asalkan Aiyris Zarra dapat kipas dan selesa tidur.
Ini rupanya perasaan seorang ibu ;) (tiba-tiba aku paham, like a lioness protecting her cubs.)
A lioness protecting her cubs? biar betul, garangnye aku? Tak. ini influence tengok banyak sangat National Geographic.

1 comment:

syauqahwardah1209 said...

Wah..

teruja je rasa bila baca entri yang ini.. full of love betul..

saya pon tengah excited sgt2 nak tunggu kedatangan anak sedara tak lama lagi.. :)

harap hensem mcm abg saya.. huhu.

p/s: syu, tati, aza daftar masuk uitm sabtu ni.