Google+ Followers

Thursday, May 14, 2009

Temuduga lagi

Wah! Hari yang sangat penat dan hampir2 memutuskan semangat saya nak bekerja dengan kerajaan. (Or in other words to get the new job and run for my life from my current workplace haha).

Jadi, bertolak dari rumah seawal mungkin dan memandu macam orang tak cukup tanah, saya sempat tiba ditempat kejadian pada sebelum waktu pendaftaran dan waktu itu barisan yang beratur sudah hampir ke luar tempat.

So pendek kata, ibu mengandung yang memakai high heels dan berjalan jauh ini terpaksa beratur dan berdiri selama 2 jam setengah. Ya. High endurance ya?

So finally the interview was done in a group of five people. Biasalah, interview kerajaan mesti ada sesi perbincangan. Oh, not to mention the interview sessions was conducted fully in english.

Tapi saya kasihan dengan seorang budak ni yang fresh grad dan saya rasa dia gemuruh menyebabkan dia langsung tak dapat bercakap dalam bahasa inggeris.

And on my way back after the interview, i came upon this old couple waiting for the daughter outside under the sun. They looked very lovely and charmed towards each other. I just smile and they smiled back.

Pakcik: Dah habes dah? (the interview)
Me: Dah. Sambil tersenyum
Pakcik: Ada dia orang marah kamu? Kalau ada biar pakcik marah balik. (cewah, konon2 macam dah lama kenal)
Me: Makcik and pakcik tengah tunggu anak ke? Panas ni..sian.
Makcik: Aah, tengah tunggu anak, takpelah, berkorban demi anak.. (sambil tersenyum.)

Dalam hati saya berkata, wah, baik sungguh makcik dan pakcik ni. sanggup berkorban untuk anak. Ramai mak bapak yang sanggup berkorban untuk anak.

Tapi ramai ke anak yang sanggup berkorban untuk mak dan bapa mereka?

5 comments:

MiSzEniGmA said...

tough questions tu..insya-ALLAH, hopefully, kite xtegolong dlm golongan anak2 lupe mak ayah..

crack cracker said...

suka yang ayat baris terakhir tu.. "Tapi ramai ke anak yang sanggup berkorban untuk mak dan bapa mereka?" btw, interview keje apa nie?nak gak tahu..huhuhu

aeryn said...

Yong: InsyaAllah...

Sul: ala, pegawai tadbir kontrak, boleh?hahahaha under kementerian pelajaran malaysia

AyinEmran said...

comel la ibu mengandung ni nak pakai heels jugak gi interview. haha.

beb, petronas ada nak pakai biotechnologist. try la apply. diorg prefer msc holder.

aeryn said...

ayin: comel? lebam2 kaki gemuk aku ni pakai heels. huwaaaaaaaaa

mcm mana nak mintak?