Google+ Followers

Thursday, June 4, 2015

Beer and ME

Kejadian semalam. Pasal "Beer"

Post Doc aku dua orang ni mula-mula cerita pasal Indian food, vegetarian food etc sampaila ke topik beer dan entah macam mana aku pun terpanggil nak tanya soalan pasal minuman keras ni. Saja aku nak join in the conversation, takde modal sangat pun nak berborak masa tu..

Aku:So, do u get drunk with a can of beer?

Post Doc: Normally it would take me about 6-8 cans of beer to get drunk. I tend to drink more if im with my rugby buddies because rugby and drinks comes hand in hand (read:complement to each other,kononnya)

Aku: OOO i see (masa ni dah takde idea nak kata apa dah.)

Tetiba aku teringat ceramah Dr Maza tu dia ada mention the best arak in the world made in Iran, a place called Shiraz, thus the drink named after the place.

Aku: Do you know that the best spirits drink is from Iran a place name Shiraz? 

Okay masa ni dua-dua post doc tu buat muka tak setuju dah hahahahaha. Padan muka kau norazrin! Patut nya ayat kau kena mcam ni :

"Is it right that the best liquor is from Shiraz?" 




 AWKWARD!

Moral of the story: Kalau tak pandai, baik kau diam je. Tak related pun beer dengan kau. Lainla dia tanya pasal belacan ke, barula ko boleh tunjuk pandai!Kahkahkah

No comments: