Google+ Followers

Monday, April 1, 2013

Bandung day 2

Day 2:

Day 2 bermula dengan agak cemerlang sebab semua pun cargas bangun mandi nak isi perut sebelum shopping marathon, walaupun aku takdela cemerlang sangat bangun tido pun asyik yong je kejut sebab post gossip malam sebelumnya amagad buatkan aku susah nak bangun tido amagad memang sebenarnya kau pun susah nak bangun kan?

So, Off we go to Pasar Baruuuuu. This place i tell you, is a hellava shopping place for women! Women! Behold!

Takde maknanya nak behold. Mak redah je noks. 

Tengok kengkawan aku tu. Cekak pinggang kauuu memasing..


Ni kedai pertama yang kitorang serbu. Kedai jual kain cotton. Banyak la corak paisley yang cun. Kat sini je aku dah meroyan.

Tengokla. gile kau tak meroyan?







 Tapi start dari sinila bermulanya nightmare. Ada sorang lelaki indon ni hampeh nak pau kitorang, at first we thought he worked at the shop, but it turned out not. Dia kekonon nak tunjuk kedai jual kain telekung yang murah, dahla smoking non stop. Nasib kitorang sempat lari dari dia. Moral of the story, jangan layan sebarang "personal shopper" kat sini. Tapi adegan lari sambil pegang buntil kain is really an epic la! hahahaha

Nila kedai makan hari pertama.
Dari pukul 9, pukul 4 baru keluar kedai memang unbelievable la kan? So memasing dah again, kebulur. Masing-masing dah jumpa nasik tak berbunyik dah. Tekun, khusyuk dan tawadduk makan nasi sampai semua pun memlua tanak tambah nasi tapi amagaddd tambah jugak nasi dua pinggan. Kat kedai ni lah. Sedap tapi bagi aku mahal sebab lauk ikan masak lemak dua ketul bila convert balik adalam RM13? WTFish! Tapi sebab lapar sangat amagaddd makan bayar je la. Aku minum jus Alpukat which is a BIG mistake sebab perut dah penuh ko leh makan that kinda shake?

Orang ni jual apatah, bila aku snap gambar dia, dia marah sambil maki aku dalam bahasa dia.



This is Angkot. Cheap but i think only suits the local, unless u are one hellava adventure kinda guy.

Orang Bandung ni rajin. Nak cari makan.This i respect.


Lepas tu kitorang balik la semula ke hotel, mengira total damage masing2. Sobs.



1 comment:

Anonymous said...

no pic of me with the buntil?haish..rugi2..he3