Google+ Followers

Thursday, February 9, 2012

H-index pun boleh masuk mimpi ke?

Malam tadi aku mimpi pasal H-index.Apa kejadahnya H index ni? mari kita sama2 gugel bagi mereka yang tak tahu.


"The h-index is based on a list of publications ranked in descending order by the Times Cited. The value of h is equal to the number of papers (N) in the list that have N or more citations.
This metric is useful because it discounts the disproportionate weight of highly cited papers or papers that have not yet been cited. In the h-index example below, the h-index is 3 because there are 3 articles with 3 or more citations that appear above the green line.
Calculating the h-index Value - The h-index factor is based on the depth of your Web of Science subscription and your selected timespan. Items that do not appear on the Results page will not be factored into the calculation. If your subscription depth is 10 years, then the h-index value is based on this depth even though a particular author may have published articles more than 10 years ago. Moreover, the calculation only includes items in Web of Science - books and articles in non-covered journals are not included.
1. The h-index was developed by J.E. Hirsch and published in Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America 102 (46): 16569-16572 November 15 2005."

So, in a simple language, H index ni rank kan kau punya paper yang di-cited (dirujuk) oleh orang. Kiranya, lagi ramai org cited paper kau, lagi tinggi H-index. Lecturer punya KPI la ni lebih kurang. tu yang dorang menghungga student2 kerahan tenaga supaya produce paper tu. ha masak..
Malang sekali paper aku belum ada orang citer lagi. maybe sebab baru sangat publish kot.  Anyway, mimpi pasal H-index ni bukan lah satu mimpi yang indah macam kau jumpa duit rm 1 juta ke, jumpa aaron aziz ke atau etc. Mimpi ni menyesakkan hidung aku sampaila tak dan aku tidur 2 jam aku dah terbangun. Dahla susah nak tidur kan?

Tiba-tiba aku terdengar hati aku suruh aku amek wudhuk dan solat tahjjud. Apakah ini petanda?




Ini sewiuueesss...

No comments: