Google+ Followers

Wednesday, November 24, 2010

Penangan Si HArry Potter

Haha. lawak betul la (gila ke hape pompuan ni tak pasal2 gelak dulu, dah la lama tak update blog ni, konon2 nak delete tapi continue gak, eh suka atila oi).

suami aku aka Pali, dia sekarang ni tengah baca HARRY Potter (kenapa tah bila sebut Harry aku terbayang Hairy= bulu2 eyek) tapi Harry Potter ni dalam bahasa Melayu.

Banyak woo siri dia dah baca. Ni kira yang last la ni.

Nak ikutkan hati, aku pon ulat buku gakla. Tapi ntah kenapa kepala hotak aku ni takleh nak terima/baca Harry Potter versi bahasa melayu ni. Haaa bukan macam kes Amani tu ehhh(i sound stupid when i speak Malay),apehal lak takleh nak terima bahasa melayu bagai, ko kan orang melayu cet.

Kepala hotak aku jadi pening bila jumpa ayat yang depa direct translate. Contoh eh :

"Burung hantu Hedwig itu melayah melintasi kepala Harry Potter"

Lagi

"Muka Harry Potter berubah menjadi kemasaman kerana tongkat saktinya ..."

Lagi

"Expecto Patronum!" tetibe dalam rumpunan bahasa melayu tu dia keluar.

Hangen ok hangen.

1 comment:

♥ p a A n i ♥ said...

best giler hery poterrrrrr

bce laaa!! hihi