Google+ Followers

Thursday, March 5, 2015

Part 2: Tanger in My Heart. Part last sekali gak. LOL

Aku ni macam taknak buat je part two ni. Bottom line is: MALAS. Sekarang banyak kerja, kena buat SearchGUI 121 files, pastu ESTScan2 and EORF lagi tak buat. Masak. I have less than two month je nak siapkan semua ni..

SV pon dah sound cepat sikit buat kerja, u spent about six month like doing nothing, like omg hello? i think i done quite a lot la prof, from zero linux user please come on..

STRESS. 


Ok sambung cerita workshop. Tak banyak free time pon dah namanya workshop kan. DAri pagi sampai ke malam ko dudukla ngadap workshop tu sampai lebam.


So hari kedua di workshop tu bermula dengan aku breakfast choc bar je kat bilik, tak tahu pon sebenarnya ada breakfast kat cafe kat bawah. Villagepeople sangat..




Hari Kedua: lepak lobi sebab overslept terbangun pukul 9 pagi. So takkan nak masuk dewan tetengah talk? haruslah tunggu masa coffee break hahahahaha

Lepak kat bilik..dari jauh tanah spain and portugal.

Yours truly. tembam tetap tembam. menci.

Ingat berapa lama leh bertahan macam ni? 10 minit je? angin laut sejuk kemain.  But relaxing indeed.

Just another view of the open sea..

Rindu kat laki and anak-anak. Sindrom Mak2 sangat..

Hari last dorang bawak jalan ke old city of Tanger.

Street of Old city.

Herbs and spices shop

Shop lots

Cantik. Sayang and ralat tak beli carpet dia!


Jalan dari petang sampai malam. Nasib baik musafir boleh jamak solat ;)

Kedai kopi. Fancy

Very famous cafe. Diceritakan yang Michael Jackson pon pernah lepak datang sini minum teh..

Me and Dr HArrison Andrew. Dia ni balik report kat SV aku how i did the presentation. 

Keith! U owed me cloud info dude!

Muka kami sama tak? hehehehehe
Dr Najla and me.Best gak dia ni..sempoin je macam kawan-kawan aku.

Depan makam Ibnu Battouta..Great sailor and traveller.

View from one of the fortress. Subhanallah cantik..angin kuat nak terbang perempaun gemuk ni dibuatnya.

Aku wakil uk la kiranya dalam workshop ni. Profs from uk semua kata Malaysia ni kaya, banyak duit. I was like no no no, bajet upm tahun lepas untuk research je dah cut almost 50%. Tapi most of the time i am proud to be Malaysian sebab negara luar pandang kita dengan penuh rasa respect jugak.   So bersyukur la sangat negara kita takde perang aman damai dan tahun depan ada GST. 

OK bye. Anti klimaks sungguh kan? i know ..lame..


2 comments:

@naBest said...

tetibe gst.
hahaha

Aeryn mummy aiyris zarra said...

haha ingatkan gst tahun depan, rupanya april fool dah kena gst huhu