Google+ Followers

Saturday, February 7, 2015

Car Boot Sale, Piccadilly, NHS and School of Life Sciences

Pelan asal malam ni nak tengok Lingaa tapi cancel untuk memberi laluan kepada siaran langsung Rugby Wales vs England. Pfftt

Duduk di UK ni memerlukan ketabahan yang tinggi dari segi mental dah fizikal jugak. Luckily our house is very strategically located. Dekat dengan klinik, Asda, Curry miles, bank segala. Tapi dekat tak dekat almost 1 km pergi balik 2 km. That is why i lost 10 kg dan tapi now that we own a car im afraid i might gain more weight afterwards hahahahahahahahahahaha. Beli kereta murah je £450.

Masa memula sampai kena share rumah ni dengan previous tenant. Selama tiga hari, Firdaus and family tunjuk jalan nak pegi car boot sale The Bowlers Trafford, Piccadilly and China town. Manchester pon ada China town tau? Hebat orang cina ni. Pandai meniaga kat tempat orang. I wish my own race could change their attitude too. Dekat Piccadilly ada Primark bestnya tempat ni. Ada semua benda from head to toe with affordable price. Kalau convert to RM pon still murah. 

Masa mula-mula sampai MAN semua benda nak convert to RM. So bila convert rasa macam woi mahalnya. £1 = RM5.8. Layan gambarlah ye.



Jebat pukul 5 am dah bangun. syabas. READ: Jet lagged

Kawan-kawan ajak gi car boot sale di pagi ahad

Pipi pau. Bukan pau dah macam bom aku tengok

Semangat

Tunggu bas 192 to Piccadilly

Sampai dah The Bowlers Trafford CBS

Dekat CBS ni boleh dapat barang terpakai yang murah, mostly baju budak and toys dorang je pon kita beli. Tu pun kena pilih la and kena bargain tapi orang putih ni taknak layan sangat kalau kita minta kurang pon. Tapi kalau nasib baik boleh la dapat mainan murah.

Gay Village. Kaum lelaki bercinta sesama sendiri kat sini. Macam cilaka je perangai tu. Eh bukan lelaki lelaki dalam gambar ni tau.

Sackville Building for Engineering Faculty of Manchester University

China town. Semua mak nenek yang kau nak ada kat sini. Penyapu lidi to the belacan. You named it.

China town

Gay Village: Welcome lah sangat

Piccadilly Gardens

Rumah. Ha start dah gambar random.


So 16/9/2014 pergilah mendaftar sebagai seorang student. Thanks to Pojie banyak tunjuk jalan and bangunan apa yang kena pergi untuk daftar. Masa kat Whitworth Hall student from China tegur and we became instant friends sementara nak register. Asian Rules! hah sangat!

Oh ye sebelum daftar kitorang daftar NHS dulu untuk klinik kesihatan

First day to school. Nervous as hell sebab nak jumpa SV and school and  and and layak ke  nak buat Phd (soalan gatal dah sampai sini no turning back la woi)

Michael Smith Building 

Entrance MS

Tempat menuntut ilmu.

Dahla lab depan cafe. Cafe pulak jual coffee sedap. Dah kembali jadi coffee addict dah aku ni. Now dah boleh beza Latte, Cappucinno, Mocha, Frappucino etc. Salahkan Cafe ni. Salahkan dia!

Ok nanti sambung lagi..bye nak tengok Lingaaaaaa deyyyyy!!!



No comments: