Google+ Followers

Thursday, October 10, 2013

Hari Ketiga sampai last day Sabah. Bahah. Entry orang pemalas.


Arrrrr tengah buat paper ni mana boleh cilok masa nak writing?


 Summary lah hari kedua, ketiga dan keempat. ha kauu malas punya pasal, plus takde masa.
Better ada dari takde khenn??


Pasar Philipine atau Pasar Kraftangan. Hari ke 3,4,5. hihi

Buat apa si gemuk ni kat sini?



 Tips Kat pasar Filipin:

- Kalau korang nak beli t-shirt, cari kedai belakang sekali, belah kiri, hujung sekali. Kedai dia jual tshirt lagi banyak dari kerongsang. Tshirt yang rata-rata orang lain jual dalam RM 25-38 , kat kedai ni korang boleh dapat dalam RM 14. Material T-shirt bagus, saiz besar memang besar. PUAS HATI.

- Fridge magnet, cincin and kerongsang silalah beli di Sinruan Compleks, Jamilah Jewellery kat blok J tak silap. Korang kena jalan kat blok-blok kedai di depan pasar filipin ni. Murah dari yang kat dalam pasar filipin ni.

Kat pasar filipin ni banyak beggars. Kesian pun ada, tapi kang kalau bagi sorang, sume nak. So better takyah.
 


 Lok Kawi Wildlife Center:


Baru sampai

Peacock and I tajuk dia.

Sama. Still peacock and i.

This is me, budak ngengada. ngehs.







Elephant. I like Elephant..
Room for the second and last day. Cosy and nice

























Hari seterusnya kitorang just rest and shopping. Tak pergi pun island hopping and beach stuff sebab taufan Usagi kat selatan Philipine. So taknak amek risiko untuk ibu yang tengah mengandung tujuh bulan ni naik turun bot hahaha. Swimming kat pool pun ibu takde mood nak mandi sama. Amek gambar je la.. huhu.


So lengkaplah kembara satu Malaysia setelah berumur 31 tahun. Aiyris umur 3 tahun lengkap dah pusing satu Malaysia. Ingat, nanti dah besar, mummy dah tua, bawak mummy jalan-jalan pulak. hihi. Maybe around the world that time. huh?






No comments: