Google+ Followers

Monday, December 6, 2010

Kes yang mendatangkan kemarahan

Darah aku macam dah nak menyirap dah ni.

Bodoh ke apa aku tak tahu la. Aku minta penyelarasan gaji dari pejabat pendaftar UPM ni. Gaji aku rate gaji taraf degree ok padahal aku dah grad master. Pada pengalaman aku la kan, bila deal dengan orang bos-bos dalam bidang management ni, dorang akan ada la rasa respect sikit pada officer macam aku niha, tak banyak la, sikit pun kira ok kan.

TAPI bila deal dengan kerani atau pembantu-pembantu dorang ni, makk aii...ego macam melangit siott..Macam cipan haram je aku dengar. Padahal aku rasa aku punya tone suara dan macam orang mintak sedekah dah bunyiknya.

Macam nak tak nak je layan kan. Haram betullah.

Eiiii..

Cuba kalau gaji kau yang kena potong dekat separuh. dan tetiap bulan kau dapat amaun tu, ko nak?

cipaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnn lauttttttttttttttttttttttttttttttttttt!!!

I deserve it ok?

Ok, korang taknak bayar gaji aku setimpanya kan?

OK fine! jangan marah kalau pasni aku kerap mengulau ok?

Babun.


3 comments:

pali at blog said...

mmg patut mengulau pon..patutnye lagi..bayar separuh, kerja pon separuh hari la..kan kan kan

MiSzEniGmA said...

walahai..si suami sgt supportive..haha..idea anda sgt bernas!!

aeryn mummy aiyris zarra said...

ngeheheheheeeeeeeeeeeeeeeeeeee gelak jahat!