Google+ Followers

Thursday, December 9, 2010

Kebanyakan lelaki Malaysia ni kurang "gentleman" (except laki aku hahaha)

Bila aku cakap lelaki Malaysia especially melayu kurang gentleman , mesti dorang taknak mengaku, malah ada yang marah kot.

Tapi bila dah beberapa kali insiden seperti mencerminkan sikap dorang, aku yakin aku tak salah. Contohnya, kejadian petang tadi yang berlaku di Uniten. Kat tempat jual cendol sedap. Aku dan sorang kawan pergila makan tengahari kat sana. Meja berdua je dan sebelah kami tu ada dua lelaki juga, memakai uniform TNB.Ha amek ko aku mention nama company lagi.

So, kami pesan la rojak and cendol. Rojak dan cendol kombinasi yang best ye saya tahu tapi juga kombnasi yang boleh membuatkan muka korang jadi comot kan? Dan bila comot mestila nak pakai tisu kan?

So atas meja kami tu adala tisu. tapi tinggal dua tiga keping je.

Tiba-tiba. Zasssssss

Sepantas kilat lelaki sebelah kami tu rampas tisu tu dari kami. aku dah sorang lagi kawan macam tersentak sekejap sebab yela, korang bayangkanla lelaki kalau rentap plastik kan macam ganas je?

Terus aku macam nak marah sambil pandang dorang lama-lama. Tetiba aku terfikir. Adakah mereka ni GAY?!

hahaha.

ye kot eh?

Tu baru satu. Kejadian kedua korang boleh refer di sini. Tu jangan cakapla masa aku memboyot pregnant si Aiyris aku kena beratur panjang takde pon mana-mana lelaki nak bagi priority pada ibu mengandung.

Hampeh tak hampeh.

Aku harap lelaki Melayu lebih bersikap gentleman pada masa akan datang. Aala, tak rugi pun korang gentleman kat kami. Takdenyeee kami nak ingat kamu nak ngorat kami ni. Ate, laki kami di ghumoh lagi hensem dari kome. Sekian terima kasih.(nape ending macam surat rasmi?)

3 comments:

MiSzEniGmA said...

sgt puaka lelaki beuniform tnb itu..org2 tnb mmg puaka ok!lalala~~

Benedict Bernard said...

jalur gemilang di bawah naunganmu~

aeryn mummy aiyris zarra said...

yong:kan?haha
ben10: ye, tapi...