Google+ Followers

Tuesday, June 22, 2010

Mamat indon yang tak ngertik!

haa..start dah aku ni kan.

Sambung cerita semalam la pasal indon tu. Masa aku and Pali nak pegi ambush office and show house tu kan, kitorang nampakla bos cina kopets ni instruct mamat indon tu tampal something at the front door and the area around. Depan office tu masa tu pulak diorang ada nak upgrade longkang yela, nama pun show house longkang pon kenala upgrade. Dalam gila okk itu longkang, kalau nak harapkan aku nak dukung aiyris zarra nak melangkah longkang tu, adala 99.9% possibility untuk duduk terkangkang 180 darjah dalam longkang tu.

So, by the time we nearly reached the longkang, mamat indon tu dah langkah dah. aku pon masa tu takdela nampak apa yang dia tampal kat pintu tu. Mamat indon tu tengah pegang lagi kertas tu. Aku dengan ramahnya pon sapa la mamat tu.

Aku: Dek, bos ada tak? (Kemain lagi dek eh, entah2 lagi tua dari aku). Kenapa dah tutup pintu tu?
Mata aku sambil nak baca apa yang kertas kat tangan mamat indon tu pegang.

Mamat indon: Boleh, bos ada kat dalam. Boleh masuk.
Aku: (Still in disbelief) Yeke, bos ada kat dalam?
Mamat indon: Ada kak. (Ewah2, kak dipanggilnye aku? nasib baik ko indon, kalau ko orang mesia..) Akak langkah ajee longkang tu. boleh langkah tu..(dengan yakin dia tunjuk ke arah longkang)
Aku: okk.. (berbunga gembira la konon)

Sekali kami tengok itu long kemain dalamnye. ada agaknya tinggi aku kot. Ok, aku dalam 169cm. amacam, ada beran?

Dengan hampehnye, aku pun patah balik dengan pali. Kami pegi la baca apa yang dia tampal kat pokok kayu depan tu. Sekali apa dia tulis..korang mau tahu????

ok...

BACA YE..

Today we are closed regarding the renovation that still in progress. We are truely sorry for the inconvinienced caused.
We'll be back on MONDAY.
Thank you.


Ada macam haram tak?

Sian mamat indon tu. Mesti dia tak pandai membaca kan? Oooupss..beter yet, mungkin dia tak paham bahasa inggeris la kot eh?

Kesian...

Suami aku ketawa kekek2 dalam kereta. cis.

2 comments:

MiSzEniGmA said...

sian mamat indon tu..tp nak gelak gak..hahahahahaha..adoyai..

aeryn mummy aiyris zarra said...

siyes memang blurr mamat indon tu yong. siyes.