Google+ Followers

Tuesday, February 9, 2010

Naluri ibu..

Lambat lagi nak balik kerja. Lambat lagi nak jumpa Aiyris Zarra. Sangat rindu pada anak saya yang seorang itu.

Jadi, bila dah rindu ni, mula la kerja jadi slow. Mula lah tengok-tengok gambar Aiyris kat handphone. Mula lah tengok jam pukul berapa. Haii..lambat lagi lah nak balik.

I am a working-on- the-move mommy. Sebagai seorang yang bekerjaya, rasa sangat bersalah bila saya habiskan waktu untuk kerja dan luangkan masa sedikit sahaja untuk anak. Dan memang rasa bersalah bila tiba waktu menghantar Aiyris kepada jagaan pengasuh. Rasa bersalah bila serahkan Aiyris yang tadi enak tidur dalam dakapan saya dalam perjalanan ke tempat kerja (yes, Aiyris travel everyday with me, that why i am on the move mommy) kepada pelukan 'bibik' pula.

Dan memang la rasa cemburu bila Aiyris yang bila bibik dia agah sekejap, Aiyris dan ketawa mengekek-ngekek.

Ya Allah. Saya sayang benar kepada Aiyris Zarra. Lindungilah dia dariapada sebarang keburukan dan kecelakaan. Amiin..

Dan naluri seorang ibu mula marah dan sedih bila membaca ini . Kenapa ada seorang manusia bernama bapa sanggup buat perlakuan terkutuk itu kepada bayinya, i mean, the baby was just 5 months old dan apa lah yang dia tahu? 5 bulan...!

Sedih dan geram. Saya menarik nafas panjang bila membaca berita seperti itu. Nauzubillahhiminzalik..

2 comments:

FaRiHaH^THaLHa said...

sabar la ye reen.. sama la kite.. selau ingat kat azib time kerja.. kejap2 tgk gamba.. kejap telefon umah pengasuh tanye azib tenga buat ape.. Rindu sgt kat azib walau baru je sampai tmpt kerja..

Semoga Allah sentiasa lindungi baby aiyris, azib dan baby2 lain kat luar sana dari segala bentuk keburukan.. amin..

aeryn said...

farihah: amin.amin.amin ya rabbalalamin... rindu padaanak tu satu hal, risau kan diorang satu hal lagi.kan?